אחד התחומים הרגישים ביותר בארגון הוא ניהול הכספים הפנים-ארגוני (או הנהלת החשבונות שבתוך הארגון), ולא בכדי. מנהל כספים ארגוני יושב על ה"עורק המרכזי" המניע את הארגון – הכסף.
מנהל כספים ארגוני מוצלח מבצע עבור הארגון את הפיקוח וניהול תזרים המזומנים, הוא מנהל סיכונים, בוחן חוזי התקשרות (מבחינת תמחיר, כדאיות וסיכון), פורש תחזיות להוצאות והכנסות עתידיות ובכלל, מהווה מקור למידע אמין וחיוני לדרג המנהלי, בזמן קבלת החלטות עסקיות. חוסר מקצועיות (או אפילו חוסר זהירות) מצידו, עלול לגרום לארגון הפסדים גדולים, אשר יכלו בקלות להימנע. בנוסף לכך, אף אחד מאיתנו לא היה רוצה לקום בבוקר ולגלות, כי אחרי כל העמל הרב שהשקענו בייצור רווחים לעסק, מנהל הכספים שלנו נעלם, ואיתו – סכומים נכבדים.
איך מתמודדים עם המטלה המסובכת והרגישה של בחירת עובד או מנהל כספים?
הנה מספר דרכים אפשריות, שתסייענה לך לצמצם את הסיכון שבבחירת מנהל שאיננו מתאים
(או אפילו "מסוכן") לארגונך:
- בדיקת הרקע – בדיקת רקע מקדימה, אשר נחשבת חיונית לפני קבלת עובד מן המניין, הופכת במקרה של עובד כספים להכרחית ולתנאי של "ייהרג ובל יעבור". לכן, מומלץ להעמיק את הבדיקה באמצעים נוספים על הרגילים (כחיפוש שם המועמד בגוגל או בדיקת אמינות ההמלצות). דרכים אפקטיביות הן בקשת תעודת יושר של המועמד או אפילו בדיקת רקע פיננסית הנוגעת למוסר התשלומים שלו (עמידה בתשלומי המשכנתא וקיומם של צ'קים חוזרים).
- אמצעים לא שגרתיים בסינון המועמדים – גם כאן, בגלל חשיבות התחום, מומלץ להעלות את הרף של אמצעי הסינון. לדוגמא, בדיקה גרפולוגית או בדיקת פוליגרף, אשר תאפשרנה למעסיק העתידי לקבל תמונה טובה יותר על אמינותו של המועמד למשרה. לעיתים, עצם הסכמתו בכתב של המועמד לבדיקת פוליגרף (אף מבלי לעבור אותה בפועל) יכולה לרמוז למעסיק כי מדובר במועמד אמין ומתאים שאין לו מה להסתיר.
- גיוס באמצעות חברה מומחית – גיוס עובדים הוא משימה שדורשת זמן, משאבים והתמחות, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתפקיד רגיש כמו כספים ולכן, על מנת לגייס בהצלחה את המועמד/ת המתאים/ה מתוך ערימת קורות החיים שישלחו אליך, מומלץ לפנות לחברת השמה המתמחה בהשמת אנשי כספים, לחסוך זמן יקר ולצמצם בצורה ניכרת את הסיכון של כשלון חרוץ.
לסיכום, רגישות המטלות והתכנים איתם מתמודדים עובדי הכספים מחייבת בחירה מדויקת ומושכלת, אשר לוקחת בחשבון יכולות מקצועיות ותכונות אישיותיות. לכן, בנוסף לכל אמצעי הזהירות בהם אנחנו נוקטים בזמן קבלת עובד (כל עובד) לארגון, כאשר מדובר בבחירת עובד בתחום הכספים, עלינו לנהוג משנה זהירות ולנקוט, בנוסף לשיטות המיון וסינון הרגילות, במבדקים ובדיקות רקע שונות שיוכלו לבסס את אמינותו של המועמד שיהיה אמון על ביצוע התפקיד הרגיש.