כפי שאנו יודעים מכונת הפוליגרף מבוססת על ממצאים הקשורים לתגובות של גוף האדם במצב של שקר, שינויים כגון: דופק, לחץ דם, נשימה, הזעה וכדומה, תגובות אלו הן לא רצוניות ולא נשלטות וכך ניתן לדעת האם התשובות שהנבדק מסר הן שקר או אמת.
לאחרונה גדל השימוש של בדיקות פוליגרף כחלק מתהליך לקבלת לעבודה, או במידה ויש חשד כנגד אחד העובדים לפעילות בלתי חוקית במסגרת העבודה, בין אם מדובר במעילה של כספי החברה או לחילופין כספי הלקוחות, ובין אם קיים חשד לחשיפת מידע מסווג של החברה למתחרים ועוד כהנה וכהנה.
האם זה חוקי לבקש מעובד לעבור בדיקות פוליגרף כתנאי לקבלה לעבודה? או במקרה של חשד כנגדו?
על פי החוק למעביד יש זכות להגן על קניינו, לכל עסק וחברה קיים אינטרס כלכלי להגן על המידע שיש ברשותו וכפועל יוצא להעביר את העובדים בדיקות פוליגרף במיוחד לתפקידים בעלי גישה לכספים ומידע על החברה. מצד שני לכל עובד יש את זכות היסוד של הגנה על פרטיותו.
אם המעביד דורש לעבור את הבדיקה כחלק מהליך הקבלה והעובד מסרב והמקרה מגיע לבית דין לעבודה, בית הדין ידרוש מהמעביד להוכיח כי בדיקה זו היא הכרחית לעבודה בתפקיד הנדרש, ומנגד יבחן את הסירוב של העובד לעבור את הבדיקה. כך גם בבדיקה במצב של חשד בעובד מסוים בעבירה המעביד צריך להוכיח את החשדות כנגד העובד.
משפט פלילי– בדיקת פוליגרף אינה קבילה במשפט פלילי מכיוון שהיא אינה מדויקת ב 100% ויכולה להיות מושפעת מגורמים חיצוניים או רגשיים ופסיכולוגים, אך כן משתמשים בבדיקה זו בשלבים של חקירה על מנת לאשש או להפריך חשדות מול חשודים פוטנציאלים וכך לגבש את כיוון המשך החקירה.
בבית משפט אזרחי בדיקת פוליגרף יכולה להיות קבילה רק אם שני התנאים הבאים מתממשים: הסכמה בכתב של שני הצדדים ותוצאות בדיקה מדויקות וחד משמעיות. גם כאן השימוש בתוצאות הבדיקה כראיה משפטית כפוף להחלטת בית המשפט האם לקבל זאת כראיה או לא.
חשוב לציין שבכל מקרה של בדיקות פוליגרף יש לבצע אותן על ידי בעל מקצוע אמין ובעל וותק בתחום, וכן מכשור חדיש ומדויק. מכון טל פוליגרףמומחים בביצוע מגוון רחב של בדיקות פוליגרף.