בשנים האחרונות חל גידול משמעותי ביותר בשימוש בפוליגרף בארץ, הן על ידי הסקטור הציבורי הכולל את משטרת ישראל וזרועות הביטחון והן על ידי גופים פרטיים . השימוש בבדיקות פוליגרף נערכות למטרות הבאות:
א. חקירות פליליות
ב. בדיקות ביטחוניות וחשיפות הדלפות
ג. אימות גרסאות ותביעות מגזר הפרטי כגון תביעות ביטוח , בדיקות מהימנות עובדים
ד. סינון עובדים למקומות עבודה שונים.
רוב הציבור אינו מודע כי לשימוש הגובר בפוליגרף ישנן השלכות חברתיות רצינות ביותר. נראה כי יש צורך להבהיר לציבור ובמיוחד לדרג מקבלי ההחלטות , אחדות מן הבעיות התיאורטיות הכרוכות בשימוש בפוליגרף , וכן מספר עובדות מחקריות שהצטברו בשנים האחרונות .
כדאי לציין כי השימוש בפוליגרף הינו אחד היישומים הפסיכולוגיים היחידים המאפשרים חשיפת אמת בדיוק גבוה ביותר יחסית לדרכים אחרות לחשיפת השקר כגון בקר קול ודומיו.
על אף זאת מספר פסיכולוגים האקדמאים המכירים את נושא בדיקת פוליגרף באופן מעמיק הינו קטן יחסית למחקרים אחרים שנעשים בנושאים שונים. בארצות הברית קיימות שלוש מעבדות הפועלות ברציפות ומפרסמות בספרות המקצועית הפסיכולוגית : המעבדה המדעית של רסקין ביוטה , המעבדה של אורן בפנסילבניה והמעבדה של קיוביס בניו יורק. מחוץ לארצות הברית קיימת מעבדה הפועלת באופן רצוף כחמש עשרה שנה במחלקה לפסיכולוגיה של האוניברסיטה העברית ירושלים . כמו כן נזכיר כאן כי הרחבת השימוש בפוליגרף נבחנת בבתי משפט בארץ , והפסיכולוגים עשויים להיקרא כעדים מומחים בנושא.