בדיקת פוליגרף במישור האזרחי כפופה לכללי הקבילות ולכן בהסכמת בעלי הדין רשאי בית המשפט לקבל כאחת מן הראיות את תוצאת בדיקת הפוליגרף לאחר שבוצעה על ידי מומחה לבדיקות פוליגרף.
ההסכמה הנ"ל הינה חייבת להיות הסכמה מפורשת על ידי המתדיינים ולדעתו של השופט בך אין די בוויתור שבשתיקה וזאת משום "שבהתחשב באופייה ובמהותה של הראייה המיוחדת בשה עסקינן ….לא הייתי מסתפק במקרה זה באי השמעת התנגדות על ידי הצד שכנגד…." (ע"א 61/84 )
בהסכמת בעלי הדין כפי שהדברים מוצגים על ידי השופט בך ב- ע"א 61/84 צריכה להתייחס הן לעריכת הבדיקה ולהצגת תוצאותיה : " וזאת בתנאי ששני הצדדים הביעו הסכמתם לעריכת הבדיקה והגשת תוצאותיה כראיה". צריך שתינתן מראש על פי הלכתו של ע"א 60/84 מותנית קבילותם של ממצאי בדיקת הפוליגרף , בין כראיה החלטית ובין כראיה מכלל הראיות , בהוכחת הסכמתם המוקדמת של הצדדים וכן בתוכן הסכמתם, ומשמצא השופט כי אין לפניו ראיה מספקת לקיומה של הסכמה מוקדמת כזאת או למהותה , מצווה היה להתעלם כליל מממצאי הבדיקה שהובאו לידיעת בית המשפט.
יתרה מזאת – לדעת השופט בך , גם במקום שבעלי הדין מסכימים מפורשות להגשת תוצאות הבדיקה בפוליגרף ,עדיין כפופה קבילותן לשיקול דעתו של בית המשפט. לדבריה השופט בך " לא הייתי משאיר את ההחלטה בעניין זה לצדדים בלבד , אלא הייתי משאיר להכרעה הסופית של בית המשפט .
לסיכום
בדיקת פוליגרף הלכה למעשה , בהליכים אזרחיים , אין מניעה הגשת תוצאות הבדיקה בפוליגרף כראייה , בהסכמת בעלי הדין . הסכמה זו חייבת להיות במפורש להגשת התוצאות כראיה בבית המשךפט דווקא. יש להבחין ,אפוא ,בין הסכמה לעריכת בדיקה לבין הסכמה להגשת תוצאותיה כראיה והכרעת הדין על פי תוצאות אלו: וכאמור – הסכמה בהקשר זה חייבת להיות מפורשת ברורה וחד משמעית.