בשנים האחרונות התרחב מאד השימוש בבדיקות פוליגרף בסקטור הפרטי ובפרט בסקטור העסקי.
בסקטור הפרטי שימושים רבים לפוליגרף כגון: בדיקות בעקבות אירוע ספציפי ( חשד לגנבה , בגידות בין בני זוג וכו') וכל נושא אחר שבו נדרש לבדוק אמינות.
בסקטור העסקי השימוש בפוליגרף הוא בעיקר לשלושה נושאים עיקריים:
א. בדיקות סינון עובדים – קבלה לעבודה
ב. מהימנות עובדים במהלך עבודתם
ג. בעקבות אירוע ספציפי כגון: גנבה , מעילה וכו'
הסיבה העיקרית לשימוש בפוליגרף הינה בכדי לבדוק את אמינות הנבדק ביחס לביצוע עבירה שמיוחסת לו .
בדיקת הפוליגרף נחשבת לבדיקה מהימנה ביותר אשר אחוזי ההצלחה בה אף מגיע ל98%.
בבדיקה ניתן לאמת באם ביצע אדם ביודעין או שהיה מעורב בדרך כלשהי בביצוע עברה והמעסיק יכול להסתייע רבות בכך. בבדיקת הפוליגרף לא ניתן לבדוק כוונות מחשבות רצונות וכו' אלא בדיקת מעשים שנעשו בפועל.
בדיקת מהימנות עובדים במהלך העסקתם כגון : עובדי מכירות , כספים, מחסן וכו' נערך להם בדיקת
פוליגרף בפרקי זמן שהמעסיק מחליט ובדרך כלל נהוג לבצע בדיקה כזאת אחת לשנה.
נציין גם כי מלבד תפיסת עבריינים הבדיקה תשמש גם ככלי הרתעה בכדי למנוע ביצוע עברות עתידיות.
בדיקות פוליגרף לקבלה לעבודה ולסינון עובדים נערך לאחר סינון ראשוני של העובד. עריכת מבדקי קבלה, מבחני כניסה וכמובן ראיון עבדוה.
לאחר שהעובד עובר את כל התהליכים בצלחה נערך לו בדיקת פוליגרף לאימות הנתונים שהציג בקורות חיים ובראיון העבודה. ביצוע הבדיקה תערך בהסכמתו וברצונו הטוב והחופשי של העובד. לבדיקת הפוליגרף כאמור יתרונות רבות אך גם חסרונות מסוימים. יש לציין כי תהליך הבדיקה הינו תהליך אשר גורם לנבדק תחושת לחץ והתרגשות מעצם הבדיקה והחדירה לפרטים אישיים בחייו, בהווה ובעבר.
עוד נקודה שאפשר לפעמים להתשמש בה בפוליגרף: במידה ואתם מחפשים בניין חדש הבנוי בשיטה שנקראת "בנייה ירוקה" ואתם רוצים לדעת אם הקבלן אמין ועומד מאחורי המילים שלו, יש מצבים שניתן ללכת עם הקבלן לבדיקת פוליגרף, במידה והנו בנאדם אמין אין סיבה שהוא לא יסכים לזאת. ישנם מספר חברות אמינות בשוק הבנייה הירוקה אחת מהן היא אינטרקליק שיטת בנייה ירוקה.
תהליך הבדיקה נערך לעיתים זמן רב והתוצאה בסיומה אינה תמיד לרוחו של הנבדק והוא אינו מוכן לקבלה כמות שהיא, הנבדק אינו מודה בעברה ולמעסיק קושי רב להסתייע בממצאי הבדיקה ולקבל החלטה בקשר לפיטוריו או להמשך העסקתו.