לנבדקים רבים עצם הידיעה כי הם עומדים לבצע בדיקת פוליגרף גורמת להם להתרגשות רבה.
מידע מוקדם לתהליך הבדיקה דרך ביצועה ומידע על השאלות שתשאלנה במהלך הבדיקה יגרום לנבדק לעבור את הבדיקה בהצלחה.
טרם הבדיקה הבודק מכייל את מכשיר הפוליגרף בכדי להכיר את תגובותיו הנורמטיביות של הנבדק במהלך הבדיקה ולהיעזר בהן לניתוח תרשימי הבדיקה.
בדיקת פוליגרף הינה בדיקה שמתבצעת על ידי מכשיר אלקטרוני שמתחבר לנבדק על ידי חיישנים שתפקידם לקלוט את התגובות והשינויים המתרחשים בגוף הנבדק במהלך בדיקת הפוליגרף .בודק פוליגרף מנתח את תרשימי הבדיקה וקובע באם הנבדק דובר אמת או שקר. התרגשות הנבדק במהלך הבדיקה ואף בטרם תחילתה הינה תהליך טבעי לחלוטין לכל נבדקי הפוליגרף.
הנבדק מקבל מהבודק את כל ההסברים לתופעת ההתרגשות ולהשפעתה על בדיקת הפוליגרף.
אציין כאן כבר בתחילה כי להתרגשות אין כל השפעה בשום דרך על תוצאת הבדיקה וזאת מעצם שיטת הבדיקה והדרך לביצועה.
בבדיקת הפוליגרף נשאל הנבדק מספר שאלות רלוונטיות שנקבע מראש כאשר השאלות מובנות וברורות לנבדק. השאלות תהיינה חד משמעותיות ושאינן משתמעות לשתי פנים .
לא תשאלנה שאלות שהנבדק לא מבין אותן כראוי או שאינו מעוניין להשיב עליהן מסיבותיו הוא.
החשש של נבדקים כי בדיקת הפוליגרף תגרום להם לנזק רפואי הוא חשש שוא.
בבדיקת הפוליגרף כל חיישני הבדיקה הם חיצוניים ומונחים על הבגדים, אף חיישן אינו גורם לכאב או לנזק בריאותי כלשהו. על הנבדק לידע את הבודק באם הוא נוטל תרופות כלשהן או נטל תרופה טרם הבדיקה, או שהוא סובל מבעיה רפואית כלשהי וזאת על מנת לקבוע את כשירותו של הנבדק לבצע את בדיקת הפוליגרף התגובות הנקלטות על ידי מכשיר הפוליגרף הן לחץ דם, מוליכות חשמלית של העור (הזעה), נשימות ועוד . בבדיקה זו אין כל חשש ולא הקטן ביותר לנזק רפואי או פיזיולוגי שיגרם לנבדק מעצם הבדיקה .
לסיכום
בבדיקת הפוליגרף אין כל חשש כי ההתרגשות שלפני בדיקת מכונת אמת או במהלכה יגרמו לניתוח תוצאות שגויות של הבדיקה או שתשפיע בדרך כלשהי על התוצאה שתתקבל . טבעי הדבר כי אדם שנבדק בפוליגרף יתרגש מהבדיקה ובודק מנוסה אמור לזהות את תגובות ההתרגשות ולהתייחס אליהם בניתוח הממצאים.