מה גורם לכישלון בבדיקת הפוליגרף ? האם דובר האמת עתיד להימצא כדובר שקר או לחילופין דובר השקר ימצא כדובר אמת.
הכיצד יערך הבודק להצלחת הבדיקה ולמניעת כישלון.
להצלחת הבדיקה בודק מנוסה לוקח בחשבון כי הנבדק, גם אם הוא דובר אמת ימצא בחרדה ובלחץ וזאת מעצם קיום הבדיקה הלחץ והחרדה שבו מצוי הנבדק נובע מלחץ פסיכולוגי של דובר האמת שמא תהייה טעות בממצאי הבדיקה והוא יחשב כדובר שקר.
דובר השקר נמצא גם הוא בחרדה שמא יתגלה בבדיקת הפוליגרף כי הוא דובר שקר.
בבדיקת הפוליגרף ההנחה היא שכאשר אדם משקר תגובותיו משתנות ללא אפשרות לשלוט עליהם . בין השינויים שאנו מבחינים הם הזעה מוגברת, עליה בלחץ הדם ובדופק שינויים בנשימות ועוד.
הזמן בהם יחולו שינויים פיזיולוגיים ירשמו על גבי תרשימי הבדיקה כשהנבדק נשאל את השאלות רלוונטיות הקשורות לבדיקה . כמו כן ימצאו תגובות בשאלות הנוספות שישאל הנבדק במהלך הבדיקה והבודק יוכל לאבחן את התגובות ולקבל החלטה על פיהן באם הנבדק דובר אמת או שקר.
כדי למנוע כישלון בבדיקת הפוליגרף הבודק עורך עם הנבדק שיחה שבו נשאל הנבדק בקשר למצבו הבריאותי והנפשי, וזאת על מנת לקבוע את מידת התאמתו וכשירותו לעבור את בדיקת הפוליגרף.
במהלך התשאול מציג הנבדק לבודק את גרסתו המלאה לעניין הבדיקה ואף מסביר את סיבת רצונו להוכיח את חפותו או את הוכחת גרסתו לאירוע הנבדק.
לאחר שהנבדק נמצא כשיר לעבור בדיקת פוליגרף ,מנסח הבודק את השאלות הרלוונטיות שישאל הנבדק במהלך בדיקת הפוליגרף .שאלות אלו יהיו מנוסחות בפשטות ובקצרה .
הבודק מוודא כי הנבדק מבין את נוסח השאלות ומוכן לענות עליהם בכנות.
במידה ויש שאלות שהנבדק אינו מעוניין מסיבותיו הוא לענות עליהם יש להימנע מלשאול אותם בבדיקה.
בסיום הבדיקה מחברים את הנבדק לחיישני הפוליגרף ועורכים את הבדיקה.