בבתי הדין הרבניים חלים דני הראיות כפי שנקבעו בהלכה היהודית, במשפט העברי וכן לאלה הנהוגים בבתי המשפט האזרחי. הצורך בהוכחות בבתי הדין הרבניים מתעורר בעיקר בתיקי אישות כאשר אחד הצדדים טוען כי נבגד או שבן הזוג נהג בו באלימות פיזית, מילולית או נפשית. מקרים כאלה בדרך כלל אין עדים מאחר ומעשים אלו נעשים בתוך הבית או במקום מוסתר ללא קהל שיוכל לשמש עד בעת הצורך. במקרים אלו באם יש עדים אלו הם בני המשפחה שמכוח החוק הם פסולים מלמסור עדות בבתי הדין, לאור זאת אין כמעט במשפטים אלו אין עדים שבעלי הדין יוכלו להביאם למסירת עדות כדי להוכיח את טענתם. במצב שנוצר כאשר לבית הדין חסר ראיות משמעותיות בכדי לקבל החלטה בתיק שנדון בפניו וחוסר יכולתו לחשוף את האמת נותר לו להציע לבעלי הדין בדיקת פוליגרף שתשמש כראיה קבילה או כחלק ממכלול הראיות המונחות בפניו .
חילוקי דעות בעניין קבלת בדיקת פוליגרף כראייה בבתי הדין נראו בפסקי דין שנתנו מדי פעם בעניין קבלה או אי קבלת הפוליגרף כראייה.
כבר נקבע בבית הדין בשנת 1984 כי אפשר להסתמך על בדיקת הפוליגרף כראיה אך אין להסתמך עליו כראייה יחידה לקביעת ממצאים על ידי בית הדין . לעומת פסק הדין שנקבע אז קבע בית הדין הרבני הגדול לערעורים בירושלים כי אין להשתמש בבדיקת הפוליגרף ושלל את ממצאיו של המכשיר . פסק הדין לא עסק במהימנות הבדיקה או בשלילת ממצאיו באופן ישיר.
בניגוד לפסק הדין של בית הדין הרבני הגדול לערעורים שניתן לפני למעלה מעשרים וחמש שנים בתי הדין כיום עושים שימוש נרחב בבדיקות פוליגרף בין היתר עקב ההתקדמות הטכנולוגית של מכשירי הבדיקה ושיפור מהימנותו וכן בגלל העובדה שאין כיום מכשיר או ראייה טובה יותר לשימוש כאשר אין בנמצא עדים .בתי הדין נעזרים בפוליגרף כאשר יש הסכמת הצדדים לבדיקה בעניינים נקודתיים במשפט כגון חילוקי דעות בענייני ממון או בדיני איסורים. כן בדיקת הפוליגרף תעשה כאשר הצדדים מבקשים מבית הדין להוכיח טענתם באמצעות פוליגרף ולעיתים יעשה בדיקה כהחלטה שיפוטית על אף אי הסכמת אחד מהצדדים ואי ציות להוראת בית המשפט. לסירוב לבצע בדיקה יהיה בצידה סנקציה מצד בית הדין .
סיכום
לאחר טקס הצעת הנישואין וקבלת טבעת אירוסין הגיע הזמן לחשוב על העתיד אם זה בן או בת הזוג האידיאלים עבורנו.
בית הדין הרבני נעזר בבדיקת פוליגרף ככלי עזר רב במשפטים אשר ההוכחות הן מועטות .
לעיתים נעשה שימוש בפוליגרף על פי התחייבות הצדדים בפני בית הדין הרבני כאשר להתחייבותם הם נותנים את הסכמתם מראש לקבל את תוצאות הפוליגרף יהיו אשר יהיו. בית הדין יכול גם ללא הסכמת הצדדים לחייב בבדיקת פוליגרף וכן כל אחד מבעלי הדין יכול להביא תוצאת פוליגרף מטעמו להוכחת טענותיו ובית הדין ישקול כל מקרה לגופו ויבחן את מכלול הראיות העומדות בפניו. יש לציין שמבחינה הלכתית טבעת אירוסין אינה אומרת דבר מבחינת טיב הקשר בין בני הזוג, הרי רק טבעות נישואין הן הלכה למעשה.