במהלך השנים האחרונות נפוץ בישראל השימוש בבדיקת פוליגרף למטרת סינון מועמדים לעבודה וזאת בכדי לברר את הרקע ועברם אותם סיפרו במהלך ראיון העבודה.
עובדים רבים נמצאו מבצעים גנבות ממעבידם וגרמו נזק כלכלי רב לעסק. עובדים אחרים בחברות הייטק נתגלו כמושתלים על ידי חברות מתחרות והעבירו מידע בעל ערך בפיתוח מוצרים שונים וגרמו נזק שהוא בלתי הפיך ושאת ערכו קשה אף לאמוד.
בדיקת פוליגרף זו נועדה למעשה לשמש ככלי ראשוני לאימות ואיסוף מידע על המועמד. הנבדק במהלך הבדיקה נשאל שאלות כלליות בנוגע לאורח חייו. שאלות אלה יכולות להתייחס לשימוש בסמים ולסחר בהם,לגנבה ממקומות עבודה קודמים ולפעילויות פליליות אחרות בהם עסק המועמד לעבודה או באם הושתל על ידי חברה מתחרה בכדי להעביר מידע על העסק.
תגובותיו הפיזיולוגיות של הנבדק נרשמות בפוליגרף. במידה והנבדק הגיב לאחת או יותר מן השאלות במבחן הפוליגרף ניתנת לנבדק הזדמנות להסביר את תגובותיו, במידה והנבדק טוען לחפותו ומתכחש לממצאים הבודק ישקול לבצע בדיקה נוספת ושונה במהותה, שתבדוק את השאלה שבו נכשל במבחן פרטני וספציפי. באם הנבדק המשיך להגיב לשאלה הרלוונטית בבדיקה , יש בה כדי לעורר חשד כי הוא מסתיר משהו אפל בעברו ומועמדותו תיפסל.
בדיקת סינון עובדים חושפת מידע שאינו בר השגה בדרכים אחרות כגון: שימוש בסמים או עבירות פליליות שביצע בעברו או השתלתו של העובד בעסק בכדי להעביר מידע עסקי.
בדיקת הפוליגרף לסינון עובדים מרתיעה מועמדים בלתי רצויים וגורמת להעסקת עובדים ישרים ואיכותיים יותר ולכן המעסיקים מרוויחים יותר מהשימוש בבדיקת הפוליגרף לסינון מועמדים .